REFORM Fogpótlás vagy hagyományos implantátum: mi a különbség?

A hagyományos implantáció lassan 6 évtizedes múlttal rendelkező, biztonságos és népszerű eljárás, mely megoldást kínál arra, hogy elvesztett, hiányzó fogaink helyett újat kapjunk a szomszédos fogak lecsiszolása nélkül.

Másrészről viszont: hosszadalmas, sok várakozással teli.

Jó hír, hogy a REFORM eljárásra, a szintén több évtizedes múlttal bíró svájci fejlesztésű technológiára csak az első állítás igaz, az utóbbi nem.

Ugyanolyan kiváló megoldás a fogatlanságra, foghiányra (kivehető fogak és csiszolás nélkül), de nem olyan hosszadalmas, nem jár annyi várakozással.

Mi a különbség a hagyományos implantátum és a REFORM eljárás között?

A hagyományos, kétfázisú implantátum alapja a műgyökér, erre kerül a felépítmény, majd a fogpótlás, általában korona, illetve híd.

A csontpótlás jobb megértéséhez jöjjön egy kis anatómia.

A valódi foggyökér az alsó illetve felső állcsontban helyezkedik el. Ha egy fog eltávolításra kerül vagy netán magától kiesik, a csontállomány sorvadásnak indul. Sőt, gyakran már akkor beindul a folyamat (például fogágybetegség következtében), amikor a fogak még a szájban vannak, ez vezet a fogak meglazulásához, végül kihullásához.

Ilyenkor kerül a képbe a csontpótlás, mely a modern csontpótló anyagoknak és a fejlett műtéti technológiának köszönhetően ma már rutin szájsebészeti eljárásnak számít – de ezzel együtt mégis csak egy hosszadalmas gyógyulási időszakkal járó, költséges és invazív beavatkozás. Ettől Ön joggal idegenkedik, kétszer is meggondolja, hogy bevállalja-e.

Minél régebben van foghiánya, annál biztosabb, hogy csontpótlásra lesz szüksége a hagyományos implantációhoz.

A REFORM eljáráshoz azért nincs szükség csontpótlásra, mert az állcsontok úgynevezett kompakt alapjába kerül, mely soha nem épül le.

A hagyományos műgyökereket (műgyökér = implantátum) megfelelő csontállomány híján csontpótlást követően, több hónapos várakozás után ültetik be. Ha nincs szükség csontpótlásra, akkor is több hónapot kell várni a beültetés után, míg a műgyökér terhelhető. A fogpótlás elkészültére legkevesebb 4 hónapot kell várni, de ha csontpótlásra is szükség van, akkor a gyógyulási idő könnyen lehet összesen akár 10 hónap is.

Tudta, hogy a REFORM Fogpótlás speciális, azonnal terhelhető, úgynevezett “stratégiai implantátumok” segítségével valósul meg?

A REFORMnál nem kell hónapokat várni a csontosodásra – a kompakt csontba illesztett műgyökerekre azonnal rá lehet és rá is kell építeni a fogakat, nem kell hosszú hónapokat várni a gyógyulásra.

A REFORM implantátumait közvetlenül a foghúzás után is be lehet ültetni, nem kell várni a húzás helyének gyógyulására. A 3. napon kapott ideiglenes híd teljes értékűen viselhető, olyan, akár az igazi.

Teljes fogatlanság esetén hagyományos implantátumból legalább 6-8 darab beültetése szükséges. Majd a híd ráépítése következik – az ár fogívenként több millióra rúghat. Nem árulok el nagy titkot, ha elmondom, a REFORM Fogpótlásért ennél kevesebbet kell fizetnie.

Ezért más a REFORM, mint a hagyományos implantáció:

Kíváncsi arra, mit jelent, hogy a REFORM rögzített?

Utunk következő állomásán ezt járjuk körül.

Kíváncsiak vagyunk a véleményére, válaszoljon kérdésünkre!

Várjuk egy kötelezettségmentes konzultációra!

Hívja ügyfélszolgálatunkat! Kollégáink hétköznap 8 és 18 óra között fogadják hívását a (06 -1) 445-0770 számon és előjegyzik az általános fogászati vizsgálatból és 3D CT-felvételből álló konzultációra.

Írjon e-mailt! Ha e-mailben szeretné felvenni velünk a kapcsolatot, akkor az info@reformdental.hu címre várjuk üzenetét. Munkatársaink készséggel állnak az Ön rendelkezésére, és a következő munkanapon megválaszolják kérdéseit.

Rendelőink elérhetőségei: