Miért jobb a rögzített fogpótlás, mint a kivehető műfogsor?

Aki már régóta keresi az ideális megoldást hiányzó fogai pótlására, egyre inkább azt szeretné, hogy ne kelljen semmilyen kompromisszumot kötnie..

Miért jó Önnek, hogy a REFORM Fogpótlás nem kivehető, hanem rögzített?

Az idő kritikus kérdés, ha fogakról van szó.

Ha egy fogászati kezelés szinte évekig tart (de legalábbis hónapokig), könnyen elmúlik a kezdeti lelkesedés.

A hagyományos kivehető műfogsor, a protézis elkészítése nem tart hosszú hónapokig, még az árát tekintve is vállalható – de mégis csak van benne valami, amitől idegenkedhet.

Ez pedig az, hogy a klasszikus műfogsor kivehető.

A kivehető fogsor billeghet, elmozdulhat, ezzel akadályozhatja a nyugodt étkezést, a tiszta, érthető beszédet, a magabiztos megjelenést.

A billegés, csúszkálás megakadályozására szolgálnak a műfogsorragasztók, de ezek újabb macerát, költséget jelentenek a mindennapokban. El kell sajátítani használatukat és lehetőleg nem elfeledkezni róla.

Ha a protézis nem megfelelően rögzül, akkor jönnek a kellemetlen pillanatok: az eltakart száj, a szégyenlős nevetés.

A REFORM Fogpótlás is ragasztott – de egészen másképp.
Amint az azonnal terhelhető, speciális svájci implantátumok bekerültek a csontba, 3 napon belül egy teljes értékű hidat ragasztunk fel rájuk.

Az alulra vagy felülre illeszthető híd egy darabból készül, és általában 12 darab kompozit műfogat, egy vékony rózsaszínű akrilát műínyt és egy rejtett fém merevítést tartalmaz. Ez a híd 1 éves időtartamra szól, utána le kell cserélni egy végleges hídra, amely fogászati kerámiából készül.

Egyrészről azért készítünk először 1 év időtartamra hosszú távú ideiglenes pótlást, mert a műanyag műfogak puhábbak, ezáltal rágáskor kíméletesebben terhelik az implantátumokat. Másrészről, ha nem optimális a gyógyulás folyamata és idő előtt le kell bontani a műfogakat, akkor nem a drága fogak mennek veszendőbe. Ha 1 évig minden rendben megy, akkor már biztosan gyógyult minden és kockázatok nélkül lehet megcsinálni a költségesebb végleges fogpótlást.

Ez az ideiglenes fogsor esztétikailag teljes értékű, sőt puhább ételeket azonnal ehet, rághat vele.

Már 3 nappal az implantátumok beültetését követően Önnek megváltozik az életminősége.

Miért jó, hogy a REFORM Fogpótlás rögzített?

Összefoglaljuk:

Önnek nem kell könnyen megmozduló, ezáltal kellemetlen helyzeteket eredményező kivehető műfogsorban gondolkodnia.

Ha még csak most tervezgeti, milyen megoldást választ a részleges vagy teljes foghiány megszüntetésére, akkor a protézist lehúzhatja a listáról.

Ha csak a kedvező ár amiatt döntene a műfogsor mellett, ne alkudjon meg.

Vannak, akik szerencsésen megtalálják az egyensúlyt ebben a helyzetben is, mások azonban egyszerűen képtelenek megbarátkozni hosszú távon a kivehető fogsor gondolatával.

Ha Ön is közéjük tartozik, akkor megkönnyebbülhet: a REFORM Fogpótlás segítségével elkerülhető a kivehető műfogsor használata.

Az útvonalterv következő része az azonnali terhelhetőség kérdését járja körül, amit sok tévhit övez – érdemes lesz velünk tartani.

Kíváncsiak vagyunk a véleményére, válaszoljon kérdésünkre!

Várjuk egy kötelezettségmentes konzultációra!

Hívja ügyfélszolgálatunkat! Kollégáink hétköznap 8 és 18 óra között fogadják hívását a (06 -1) 445-0770 számon és előjegyzik az általános fogászati vizsgálatból és 3D CT-felvételből álló konzultációra.

Írjon e-mailt! Ha e-mailben szeretné felvenni velünk a kapcsolatot, akkor az info@reformdental.hu címre várjuk üzenetét. Munkatársaink készséggel állnak az Ön rendelkezésére, és a következő munkanapon megválaszolják kérdéseit.

Rendelőink elérhetőségei: