Fájdalmas a REFORM eljárás? (Nem.)

A beavatkozás a helyi érzéstelenítés miatt nem jár fájdalommal, nincs mitől tartania, nincs jelentősebb kellemetlenség.

Indokolt esetben (például, ha Ön annyira szorong a fogászati beavatkozásoktól, hogy ezt komfortosabbnak érzi) a kezelés altatásban is elvégezhető.

De ígérjük, akkor is teljes lesz a komfortérzete, ha a helyi érzéstelenítés mellett dönt.

A kezelés 7 lépése

1.)

A kapcsolatfelvételt követő kötelezettségmentes fogászati vizsgálat során megtekintjük fogai, szájürege állapotát, illetve 3D CT-felvételt készítünk. Talán mondanunk sem kell, egyik vizsgálat sem jár fájdalommal, kényelmetlenséggel.
A 3D CT felvétel a hagyományos RTG-felvételhez képest sokkal több információt ad a fogbeültetés tervezéséhez, miközben nem terheli jobban a szervezetet. A modern CT ráadásul már nem egy cső alakú készülék, ahová be kell feküdni, így bezártságérzet kialakulásától sem kell tartania.

2.)

Második alkalommal történik az implantátumok beültetése, melyet helyi érzéstelenítés mellett, ugyancsak fájdalommentesen végzünk. (Amennyiben altatásban kéri az implantációt, szükség lesz egy megelőző általános orvosi és laborvizsgálatra is.) Az érzéstelenítő injekció beadása minimális kellemetlenséggel járhat, de még ez is csökkenthető érzéstelenítő spray használatával, ha Ön érzékenyebb alkat. Tudjuk, hogy korábbi rossz fogorvosi élményeik folytán vannak bizonytalanabb, szorongóbb páciensek. Ha Ön is közéjük tartozik, ne szégyellje, orvosaink rutinjukból fakadóan megértik félelmeit és fokozott igyekezettel, empátiával próbálják majd megnyugtatni. Reméljük, cikkeink is hozzájárulnak ahhoz, hogy minél tisztábban lásson és ne aggódjon feleslegesen.

3.)

A körülbelül 1-2 órás eljárás leggyakrabban nem jár az íny felvágásával és komolyabb vérzéssel, ezért az utólagos kényelmetlenség is kevesebb. Van, aki el is feledkezik róla, hogy fájdalomcsillapítót vegyen be utána, míg mások elővigyázatosságból azért élnek ezzel. Előfordulhat, hogy mégis ínymetszésre van szükség az implantátumok beültetéséhez (ezt igyekszünk előre felmérni, megnyugodhat, nem menet közben derül majd ki). Ilyenkor varratokkal zárjuk a sebet, amely pár nap múlva kis arcduzzanat kíséretében, de alapvetően problémamentesen begyógyul.

4.)

Közvetlenül a beavatkozás, (a speciális implantátumok beültetése) után történik a lenyomatvétel a 3 nap alatt elkészülő ideiglenes, de teljes értékű fogpótláshoz. Természetesen a lenyomatvételből sem fog érezni semmit.

5.)

A beültetést követő napon a fogpótlás (a híd) merevítését szolgáló fémváz próbája következik. A merevítést az implantátumokra illesztjük az íny érintése nélkül, itt sem kell számolnia fájdalommal.

6.)

A második napon a fém merevítésre ragasztjuk a fogpótlás esztétikai illetve funkcionális részét hordozó akrilát felépítményt. Ettől fog úgy kinézni a híd, mintha igazi lenne. Itt végképp semmi fájdalmas sem történik. Ezzel zárul a kezelések sora, a következő 1 évben 2-szer várjuk még vissza ellenőrzésre.

7.)

12 hónap után szintén minden fájdalomtól mentesen eltávolítjuk a beavatkozás után készült fogpótlást és elkészítjük a végleges, hosszú távra szóló hidat. Egyrészről azért készítünk először 1 év időtartamra hosszú távú ideiglenes pótlást, mert a műanyag műfogak puhábbak, ezáltal rágáskor kíméletesebben terhelik az implantátumokat. Másrészről, ha nem optimális a gyógyulás folyamata és idő előtt le kell bontani a műfogakat, akkor nem a drága fogak mennek veszendőbe. Ha 1 évig minden rendben megy, akkor már biztosan gyógyult minden és kockázatok nélkül lehet megcsinálni a költségesebb végleges fogpótlást.

Kedvet kapott?

Legközelebb az útvonalterv egyik legfontosabb állomását érintjük: az alkalmasságot.

Kíváncsiak vagyunk a véleményére, válaszoljon kérdésünkre!
Következő levelem után már pontosan tudni fogja a választ.

Hamarosan jelentkezem.

Várjuk egy kötelezettségmentes konzultációra!

Hívja ügyfélszolgálatunkat! Kollégáink hétköznap 8 és 18 óra között fogadják hívását a (06 -1) 445-0770 számon és előjegyzik az általános fogászati vizsgálatból és 3D CT-felvételből álló konzultációra.

Írjon e-mailt! Ha e-mailben szeretné felvenni velünk a kapcsolatot, akkor az info@reformdental.hu címre várjuk üzenetét. Munkatársaink készséggel állnak az Ön rendelkezésére, és a következő munkanapon megválaszolják kérdéseit.

Rendelőink elérhetőségei: