Ezekből a lépésekből áll a REFORM Fogpótlás elkészítése

Előző cikkünkben az általános fogászati vizsgálatról olvashatott.

Most tovább haladunk és az összes lépést ismertetjük, ami az első konzultáció után következik.

Így készül a REFORM Fogpótlás

1.) Általános fogászati vizsgálat

Ahogyan Ön azt már jól tudja, a kapcsolatfelvétel követő kötelezettségmentes konzultációval indul a kezelés.

(Persze, csak ha Ön is úgy akarja, épp ezt jelenti, hogy nem jár kötelezettséggel a vizsgálat.)

Amellett, hogy jobban megismerkedünk Önnel és képet kapunk egészségi állapotáról, 3D CT-felvételt is készítünk, hogy az implantátumok beültetésének pontos helyét a CT-felvétel alapján számítógépen tervezhessük.

Ne feledje, a Reform fogpótlás akkor alkalmazható Önnél, ha alsó vagy felső fogait (vagy valamennyi fogát) elveszítette, meglévő fogai kihúzásra várnak, vagy régi fogászati hídjait már nem képesek megtartani az alattuk lévő fogak.

Ha bizonytalan benne, hogy Önnek való-e a Reform fogpótlás, kérjen konzultációt telefonszámunkon. Implantológus szakembereink néhány fog pótlására is remek megoldásokat tudnak javasolni, ezekről a kötelezettségmentes vizsgálaton tájékoztatják.

2.) Beültetjük az implantátumokat

Az előre egyeztetett időpontban megtörténik a beavatkozás: helyi érzéstelenítésben, fájdalommentesen, mindössze 1-2 óra alatt behelyezzük az implantátumokat. Az időtartam attól is függ, hogy történik-e foghúzás.

(Indokolt esetben altatásban is elvégezhető a kezelés, ekkor megelőző orvosi, altatóorvosi vizsgálatokra kerül sor.)

A fogatlan állcsontba (alsó vagy felső) 8-10 darab speciális implantátumot ültetünk be. Részleges foghiánynál ennél kevesebb implantátum is elegendő. Ahogyan az implantátumok helyét, úgy számukat is a megelőző 3D CT-felvétel alapján tervezzük meg.

Az ínyt legtöbb esetben nem szükséges felvágni – ezért sem jár vérzéssel vagy arcduzzanattal a beavatkozás. Ha mégis szükség lenne az íny felvágására, akkor erről előre tájékoztatjuk Önt. Ilyenkor egyszerűen varratokkal zárjuk a sebet, amely pár nap alatt szépen gyógyul. Akár csak egy foghúzásnál, az első 24 órában lehet utólagos fájdalom (bár ez sem feltétlenül), de ez gyorsan megszűnik.

Már csak egyetlen teendő van a beavatkozás napján: lenyomatot készítünk a fogpótláshoz, a hídhoz.

3.) Elkészítjük a hídpótlást

Az események szinte felpörögnek: a beültetést követő napon már bepróbáljuk a híd merevítésére szolgáló fémvázat. Ehhez nem kell megérinteni az ínyt, az implantátumokra illesztjük, a próba már csak ezért sem jár fájdalommal. A központi harapási pozíciót is ekkor határozzuk meg, amely biztosítani fogja a kényelmes összeharapást.

A 3. napon délelőtt kerül sor az esztétikai próbára.

Egy lépéssel még közelebb kerül a szép mosolyhoz, mert ilyenkor bizonyosodunk meg róla, hogy a fogak mérete, formája, színe és állása illeszkedik az Ön arcához. Olyan fogpótlást készítünk, amely természetes és élethű, nem tűnik majd fel, hogy nem a saját fogairól van szó. Nem a korábbi fogait másoljuk – és nem is egy elképzelt irreális álomképet valósítunk meg, hanem a fogsora legjobb verzióját készítjük el. A próba része az igény szerinti módosítás is: ha közösen úgy találjuk, lehetne még finomítani, alakítani a fogsor megjelenésén, megtesszük.

A 3. napon délután elkészül a híd.

A fogpótlás, melyet ragasztással rögzítünk az implantátumokra, általában 12 darab kompozit műfogból, egy vékony rózsaszín akrilát műínyből és egy rejtett fém merevítésből áll.

Ez a híd ideiglenes, vagyis egy év múlva fogászati kerámiából készült véglegesre kell cserélni – de addig is teljes értékűen, kiválóan ellátja a feladatát. Stabilan rögzül, nem mozdul el és nem utolsó sorban esztétikus. Azonnal visszaadja a mosolyt, képessé tesz puhább ételek rágására – szabadabbá tesz. Nem szükséges kivehető fogsort viselnie, olyan lesz, mintha azon nyomban visszakapta volna a saját fogait.

Egyrészről azért készítünk először 1 év időtartamra hosszú távú ideiglenes pótlást, mert a műanyag műfogak puhábbak, ezáltal rágáskor kíméletesebben terhelik az implantátumokat. Másrészről ha nem optimális a gyógyulás folyamata és idő előtt le kell bontani a műfogakat, akkor nem a drága fogak mennek veszendőbe. Ha 1 évig minden rendben megy, akkor már biztosan gyógyult minden és kockázatok nélkül lehet megcsinálni a költségesebb végleges fogpótlást.

4.) Az implantátumok pár hónap alatt rögzülnek véglegesen a csontban

A csontosodás természetes biológiai folyamat, melynek során a csontsejtek rátapadnak az implantátumra, ami ezáltal véglegesen rögzül a csontban. Ez 3-4 hónap alatt zajlik le – siettetni nem lehet, de nem is érdemes, hiszen arra törekszünk, hogy hosszú távra megoldjuk a fogaival kapcsolatos problémáit.
Azt viszont joggal várja el, hogy ne kelljen hónapokat várakoznia a stabil fogsorra, vagy ne kelljen a csontpótlás miatti hosszas gyógyulási időkkel számolnia.

A REFORM Fogpótlással már 3 nap múlva kap egy nem kivehető, stabil ideiglenes fogsort, melyet a becsontosodási időszak alatt is használhat. Óvatosan rágni is fog tudni vele, csak a keményebb ételeket kell majd eleinte mellőznie. Természetesen ez idő alatt sem hagyjuk magára.

A továbbiakban is szeretnénk figyelemmel kísérni Önt és a munkánk eredményét, ezért 4, majd 8 hónap után egy-egy kontrollvizsgálatra várjuk rendelőnkbe. Ekkor ellenőrizzük az implantátum gyógyulását, a fogak állapotát és azt, hogy megfelelően tud-e rágni a fogpótlással. (Ha bármilyen apró eltérés alakulna ki, azonnal korrigálhatjuk.)

12 hónap után levesszük az ideiglenes fogpótlást és felhelyezzük. Még arra is gondolunk, hogy abban az átmeneti időszakban (5 nap) se maradjon fogak nélkül, amíg elkészül a végleges híd, egy ideiglenes fogpótlást kap.

Most már pontosan el tudja képzelni, hogyan is készül a REFORM Fogpótlás

Az eljárás legfontosabb előnye, hogy Ön már 3 nap alatt teljesen fix, nem kivehető fogakat kap – azonnal megoldódik a foghiány kérdése csontpótlás és több havi várakozás nélkül, nincs szükség kivehető műfogsorra sem. 1 év után az addig használt ideiglenes pótlást véglegesre cseréljük.

Kíváncsiak vagyunk a véleményére, válaszoljon kérdésünkre!
Feltétlenül olvassa el következő cikkünket is, mert elárulom!

Várjuk egy kötelezettségmentes konzultációra!

Hívja ügyfélszolgálatunkat! Kollégáink hétköznap 8 és 18 óra között fogadják hívását a (06 -1) 445-0770 számon és előjegyzik az általános fogászati vizsgálatból és 3D CT-felvételből álló konzultációra.

Írjon e-mailt! Ha e-mailben szeretné felvenni velünk a kapcsolatot, akkor az info@reformdental.hu címre várjuk üzenetét. Munkatársaink készséggel állnak az Ön rendelkezésére, és a következő munkanapon megválaszolják kérdéseit.

Rendelőink elérhetőségei: